середу, 27 березня 2024 р.

 Добро робить людей сильнішими і щасливими💙

 

Дякуємо усім жителям Кожухівський старостинський округ, які доєдналися до збору продуктів харчування для людей з Херсона. 

Відео: https://www.facebook.com/share/v/THtefFEdatySaCxj/


Важливо пам'ятати, що саме ваш невеличкий вклад допоможе тим, хто дійсно потребує цього.

Година доброти "Крок за Крок до перемоги "


 Геніальне досягнення людства, частина світової культури — це про поезію. Вона може спонукати до високих дій, спрямовувати за собою маси та об'єднувати людей. Передати будь-який емоційний стан — романтичний, трагічний, філософські міркування чи біль утрати можуть декілька написаних віршованих рядків. День поезії святкують в усьому світі. Саме завдяки талановитим віршам можливо висловити почуття та емоції на будь-якій мові. 

Поетична година "Поезія- вільна душа"

Відео: https://www.facebook.com/share/p/5FyuH6EtqhqH3Pi2/



 Сьогодні, 19 березня, святкує свій День народження українська поетеса, письменниця та громадська діячка Ліна Костенко. Одній із найвідоміших українок сучасності виповнилося 94 роки.

"Біографічна подорож творчістю Ліни Костенко"

Відео: https://www.facebook.com/share/v/zLebf3QT1AiwjAM4/

 "Тільки пам'ять не сивіє..."

Минає 80-та річниця від звільнення району та міста Хмільника від нацистських окупантів.

На честь цієї події в бібліотеці представлена книжкова виставка "Тільки пам'ять не сивіє"

Відео: https://www.facebook.com/share/p/jVypSDdUR7mmPM7h/

четвер, 21 березня 2024 р.

 14 березня- День українського добровольця Це свято тих, хто добровільно, за покликом серця, пішов захищати Батьківщину. Це свято багатьох тисяч українців, які не вагаючись поповнили лави Сил оборони. Це люди доброї волі. На них тримається оборона та захист України.

В бібліотеці представлений бібліографічний огляд "Сила нескорених"




 #єднаймосячерезсловокобзаря

 Вірш «Ой по горі роман цвіте» писався в суперечливий період життя Шевченка, коли слава та популярність автора крокувала поруч із затятою цензурою. Відтак поет змушений був вдаватися у творчості до чималих алегоричних і художніх образів, щоби приховати український реалізм тогочасся та подати соплемінникам своє застереження щодо їхнього майбутнього.


Бібліотека-філія с. Кожухів та Філія сільський Будинок культури с.Кожухів. презентують пісню "Ой по горі роман цвіте"

Відео: https://www.facebook.com/share/v/umNkM55rH1XdrKuw/

 #єднаймось_через_слово_кобзаря

 9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.


Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.

Відео: https://www.facebook.com/share/v/U5o3cCdKoTE7xcbB/

 Добро робить людей сильнішими і щасливими💙   Дякуємо усім жителям Кожухівський старостинський округ, які доєдналися до збору продуктів хар...